HTML

Életmentő szűrés

2009.08.26. 10:16 AE

10 emberből 9 rendelkezik több-kevesebb anyajeggyel, azaz naevussal. Az anyajegyek nem véletlenül kerültek a figyelem középpontjába, hiszen belőlük alakulhat ki az akár életveszélyes melanoma. A korai diagnózis a gyógyulás kulcsa. Minél hamarabb fordulunk orvoshoz, annál biztosabb a gyógyulás.
„Miközben a melanoma előfordulási aránya évről évre emelkedik, a halálozási arány évről évre csökken, ami kizárólag a szűréseknek köszönhető. Az idejében felismert melanoma minden esetben gyógyítható, de ha nem történik meg a szükséges kezelés, nem távolítják el időben, akár halálhoz is vezethet. „- mondta Dr. Molnár László az Aesthetica orvosi Központ bőrgyógyásza. „Magyar Bőrgyógyászati Társulat ajánlása alapján az anyajegyek eltávolítása minden esetben sebészileg, szikével történjen és ne égetéssel, lézerrel, fagyasztással vagy kaparással. „- hívta fel a figyelmet a szakember.

Szólj hozzá!

Címkék: megelőzés szűrés anyajegy melanoma

A bejegyzés trackback címe:

https://aesthetica.blog.hu/api/trackback/id/tr791370520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása