HTML

Aesthetica

Friss topikok

Rákkeltő szolárium

2009.08.28. 10:42 AE

A Nemzetközi Rákkutató Ügynökség (International Agency for Research on Cancer, IARC) legújabb állásfoglalása szerint a szolárium használat egyértelműen fokozza a bőrrák kialakulásának esélyét. Legnagyobb veszélynek a harminc év alatti korosztály van kitéve, hiszen az ő esetükben a rendszeres szolárium használat hetvenöt százalékkal növeli a melanoma kialakulásának lehetőségét.
„Bőrünk egyik legfontosabb feladata, hogy megvédjen minket a külső hatásoktól. Az egyik ilyen külső hatás az UV sugárzás, ami A, B és C  komponensre bontható. Az UVC sugárzás a legártalmasabb, ez azonban nem éri el a Föld felszínét. A napsugárzás a földfelszínt elérő ultraibolya spektruma UVA és UVB sugártartományokból tevődik össze, míg a szoláriumban bőrünket nagyrészt UVA sugárzás éri, amely hatására gyorsabban kialakuló barnulás jön létre. A bőr legfelső rétege sem vastagszik meg, így nem fokozódik a fényvédelem és nem égünk le, tehát kikapcsoltunk egy visszajelző mechanizmust. Az UVA sugarak mélyebbre jutnak a bőrünkben és ott károsítja a kötőszöveti rostokat. Bizonyított rákkeltő hatása mellett öregedési folyamatok felgyorsításában, a bőr ráncossá válásában is nagy szerepe van.”- mondta Dr. Molnár László, az Aesthetica Orvosi Központ bőrgyógyásza.

Szólj hozzá!

Címkék: kutatás rák uv szolárium sugárzás melanoma

A bejegyzés trackback címe:

https://aesthetica.blog.hu/api/trackback/id/tr961370577

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása