HTML

A mell változásairól

2009.04.07. 09:52 AE

A mell tartását a bőr és a kötőszövet adja. A bimbóudvar szélén apró kiemelkedéseket figyelhetsz meg, ezek a kicsi, nem működő tejmirigyek. A mellek a serdülőkortól egészen a változó korig folyamatosan a hormonok hatása alatt állnak, állományuk a havi ciklusod során is változik, ezért is fontos a mell önvizsgálatát a ciklus azonos idejében elvégezned.

A mellek a gyermekkorban még mindkét nemnél azonosak. A fejlődés általában 10-11 éves korban indul meg a kislányoknál. Érdekesség, hogy felnőttkorra jellemző forma már 2-3 év alatt kialakul. Sokszor nem egyszerre fejlődnek ki, és olykor akár fájhatnak is, emiatt nem kell aggódnod, ez természetes. A hormonális változások egész életed során végig követnek.

Melleidre a legfontosabb hatást a petefészek illetve a sárgatest hormonjai gyakorolják, ezek az ösztrogén illetve a progeszteron. Az előbbi hatására melled feszesebb, nagyobb, tömörebb, de olykor érzékenyebb is lehet, emellett szerepe van a bimbó növekedésében, sötétebb árnyalatúra színeződésében is. A progeszteron pedig csökkenti az ösztrogén hatását szervezetedben.  Olvasd el a teljes cikket!

Szólj hozzá!

Címkék: mell megelőzés hormonok változások őnvizsgálat

A bejegyzés trackback címe:

https://aesthetica.blog.hu/api/trackback/id/tr421081489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása